Yleistä tietoa Holvin raporteista

Viimeksi päivitetty

Tässä artikkelissa käymme läpi raporttien lataamisen Holvi-tililtäsi:

1. Näin käytät Holvin Lataukset toimintoa

Lataukset toiminnon avulla voit helposti ladata liitteet ja kuitit suoraan Holvi-tililtäsi sinun omalle Dropbox-tilille. Voit noutaa koko tilin sisällön kerralla, tai rajata sisällön osa-alueittain ja päivämäärän mukaan.

2. Tästä löydät Lataukset toiminnon

Löydät Lataukset toiminnon tilikohtaisesti seuraavaa kautta:

1. Valitse Lataukset
  2. Valitse vuosi tai vapaa rajaus. Vuosivalinta hakee kaikki raportit tietyltä vuodelta, vapaalla valinnalla voit rajata sisällön päivämäärän ja osa-alueen mukaan.
  3. Lähetä tiedot Dropboxiin

Tiedonsiirto kestää muutaman minuutin, ja saat vahvistuksen Holvilta sähköpostitse kun lataus on valmis.

Tämän jälkeen löydät Holvi-tililtä lähetetyt tiedot Dropboxin puolelta ja seuraavasta kansiosta Apps > Holvi > Holvi-tilin nimi, kansio on nimetty rajauspäivien mukaan.

3. Dropbox

Dropbox on henkilökohtainen pilvipalvelu jota käytetään valokuvien, asiakirjojen, videoiden ja tiedostojen säilyttämiseen ja jakamiseen. Voit linkittää Dropbox-tilin Holvi-tilillesi ja näin helposti viedä asiakirjat, kuitit ja liitteet Holvista Dropboxiin. Voit esimerkiksi jakaa Dropbox-tilisi kirjanpitäjän kanssa, jotta hän voi käyttää raporttejasi.

Voit lukea lisää Dropboxista täältä https://www.dropbox.com ja täältä https://www.dropbox.com/privacy.

4. Näin löydät Holvin raportit

Näin löydät raportit tililtäsi:

1. Kirjaudu Holviin ja valitse tili
  2. Valitse kirjanpito vasemmalta löytyvästä navigointivalikosta
  3. Valitse Raportit ylä-oikealta

Näkymässä Kirjanpito/Raportit löydät kolmenlaisia raportteja: Tiliotteen, Palvelumaksukuitin, ja eri raportit kirjanpitoon.

5. Mitä raportteja Holvi luo?

Holvin Raportit-osiosta löydät monia käteviä työkaluja, joita voit vapaasti käyttää haluamallasi tavalla. Muista, että Holvi ei tarjoa automaattista kirjanpitoa, mutta voit käyttää Holvin raportteja vapaasti kirjanpidon helpottamiseksi!

Raportit-osiosta löydät automaattisesti luotuja ja päivitettyjä talousraportteja:

• Tiliote: Lista kaikista tilisi maksutapahtumista aikajärjestyksessä (maksuperusteinen). Ajan voit rajata itse, Excel/PDF formaatti
  • Kuitti Holvin palvelumaksuista: Palvelumaksuina perityt kulut, sisältäen ALVin (maksuperusteinen). Ajan voit rajata itse, PDF formaatti

Raportit kirjanpitoon -osion alla

• Tuloslaskelma: Yhteenveto tuloista ja menoista ja niiden perusteella laskettu Nettotulo (tällä hetkellä suoritusperusteinen). Ajan voit rajata itse, Excel/PDF formaatti
  • Budjettiraportti: Tulo- ja menoluokkiisi budjetoidut tavoitteet ja niiden kuukausittainen kehittyminen (maksuperusteinen). Excel formaatti
  • Päiväkirja: Kattava kronologinen lista kaikista tilisi maksutapahtumista. Sisältää ALV%, lajin, luokan ja muita tärkeitä tietoja (suorite/maksuperusteinen). Ajan voit rajata itse, Excel/PDF formaatti
  • Pääkirja: Tulot ja menot lajiteltuna. Jokaisen yksittäisen tapahtumatn kohdalla ALV%, laji, luokka ja muita tärkeitä tietoja (maksuperusteinen). Ajan voit rajata itse, Excel/PDF formaatti
  • ALV-raportti (jos tilisi on ALV-velvollinen): ALV-kannan mukaan määritelty lista kaikista tilisi maksutapahtumista jotka sisältävät ALVin (maksuperusteinen). Ajan voit rajata itse, Excel formaatti

Löydät tilauslistan (ja vastaukset mahdollisiin lisäkysymyksiin) verkkokaupan ostoksista löydät Verkkokauppa-valikosta.

6. Hyödynnä Holvin kotinäkymää tehokkaasti

Holvin Kotinäkymässä näet maksut joita on liikkunut tililtäsi ulos tai sisään. Klikkaamalla tapahtumaa Kotinäkymän feedistä saat lisätietoa kyseisestä maksusta. Feedin saat auki valitsemalla Koti navigointivalikosta vasemmalta.

Tässä lista ominaisuuksista joista Kotinäkymä koostuu:

• Feed on Holvi-tilisi päänäkymä jossa voit etsiä maksutapahtumia monella eri tapaa
  • Feed listaa maksutapahtumat, muut Holvin tilin tapahtumat listataan erilliseen uutisikkunaan jonka saat auki Koti-näkymässä
  • Klikkaamalla feedin maksutapahtumaa saat lisätietoja kyseisestä maksusta. Jos et löydä maksua feedistä, niin voit tarkistaa maksun tiliotteesta. Esimerkiksi korttimaksujen palautukset eivät välttämättä näy feedissä.
  • Feedin ylälaidasta löydät haku ja rajausvaihtoehdot jotka nopeuttavat tapahtuman löytämistä feedistä.

Kotinäkymään kuuluu myös oma yleisnäkymä, mistä näet nopeasti miten toimintasi eri osa-alueet suoriutuvat toisiinsa nähden. Yleisnäkymä koostuu viidestä eri osiosta, joista jokainen vastaa yhtä Holvi-tililtä löytyvää taloudenhallintatyökalua: Kassavirta, Verkkokauppa, Lähtevät maksut, Laskutus, Kulukorvaukset.

Mikäli jokin osa-alue on tyhjä, niin johtuu tämä siitä ettet vielä ole ottanut tätä osa-aluetta Holvista käyttöön.