FAQ - Holvin kirjanpito

Viimeksi päivitetty

1. Miten Holvin kirjanpito toimii?

Holvissa hallinnoit rahaliikennettäsi tulo- ja menoluokkien avulla jotka luot tilille. Kaikki maksutapahtumat Holvissa rekisteröidään johonkin tulo- tai menoluokkaan.

Voit luoda luokille omat budjetit jotta saat helposti kuvan siitä kuinka tulosi ja menosi jakautuvat ja mikä niiden tilanne on.

Holvin tarjoaa myös kirjanpitoa tukevia raportteja kuten Tuloslaskelman, Pääkirjan ja ALV-raportin jotka auttavat sinua järjestämään kirjanpitoasi. Muista, että Holvi ei tee kirjanpitoa puolestasi, mutta voit käyttää Holvin talousraportteja parhaaksi katsomallasi tavalla kirjanpidon yhteydessä!

2. Kuinka muutan budjettikausia?

Avaa tilin asetukset kirjautumalla Holviin, valitsemalla tilin, ja painamalla Tilin asetukset painiketta ylä-vasemmalta.

Voit määritellä budjettikautesi pituuden, tämä tehdään määrittämällä nykyiselle budjettikaudelle alkamis- ja päättymispäivät. Kun nykyinen budjettikausi suljetaan niin uusi budjettikausi alkaa automaattisesti. Maksutapahtumat joiden maksupäivä kuuluu edelliseen budjettikauteen piilotetaan tulo- ja menoluokistasi ja näet vain nykyisen budjettikauden aikana toteutuneet tapahtumat.

Jos haluat tarkastella vanhempia maksutapahtumia, avaa haluamasi tulo- tai menoluokka ja siirry arkistoituihin maksutapahtumiin.

Jos tämä on ensimmäinen budjettikausi jonka luot, alkamispäivä on päivä jolloin loit Holvi-tilisi. Jos olet jo luonut budjettikausia, niin seuraavan kauden aloituspäivä on edellisen budjettikauden päättymisen jälkeinen päivä.

Voit aloittaa uusia budjettikausia ja poistaa edellisiä kausia milloin vain. Budjettikaudet eivät poista maksutapahtumia, ne vaikuttavat vain siihen kuinka tilisi maksutapahtumat näytetään. Voit siis hyvin testata budjettikausia, tietosi pysyvät tallessa vaikka tekisit virheen päivämäärän valinnassa. Voit myös asettaa budjettikautesi uusiutumaan toistuvasti eri asetusten mukaan (kuukausittain, joka vuosineljännes, puolen vuoden välein, vuoden välein tai omien valintojesi mukaan).

3. Kuinka muokkaan tai poistan tulo- tai menoluokkia?

Voit muokata tai poistaa kirjanpidon tulo- ja menoluokkia valitsemalla Kirjanpito päävalikossa. Valitse muokattava luokka ja valitse Muokkaa tai Poista. Huomioi, että jos meno- tai tuloluokkia ei voi poistaa mikäli niissä on maksutapahtumia.

4. Mikä on tuloluokka "luokittelemattomat"?

Jos tilillesi saapuu maksu jota Holvi ei pysty luokittelemaan, niin silloin kyseinen maksu päätyy automaattisesti tuloluokkaan luokittelemattomat. Jos tililtä lähetettyyn laskuun esimerkiksi maksu Holvi- tilillesi tehdään käyttämättä viitenumeroa, suoritus siirtyy automaattisesti “luokittelemattomat”- kategoriaan. Kun viitenumeroa ei käytetä, maksu ei yhdisty automaattisesti lähetettyyn laskuun vaan siirtyy tähän kategoriaan. “Luokittelemattomat”-kategoria sisältää kaikki suoritukset jotka eivät sisälly luotuihin tulo- / menoluokkiin.

5. Tietyt maksutapahtumat ovat kadonneet tuloluokista?

Maksutapahtumat arkistoituvat samalla kun budjettikausi päättyy. Maksutapahtumat joiden maksupäivä kuuluu edelliseen budjettikauteen piilotetaan tulo- ja menoluokistasi ja näet vain nykyisen budjettikauden aikana toteutuneet tapahtumat.

6. Kuinka palautan arkistoituja maksutapahtumia?

Voit palauttaa maksutapahtumia palauttamalla vanhoja budjettikausia. Budjettikaudet-valikko sijaitsee tilin asetusten alla päävalikon vasemmassa ylälaidassa. Palauta vanhat budjettikaudet mukaan tulo- ja menoluokkiin painamalla punaista ruksia aikaisempien budjettikausien vieressä.

7. Kuinka maksan ALV:n Holvista?

Tästä linkistä saat ohjeet ALV:n maksamiselle.

8. Mistä löydän budjettikaudet?

Avaa tilin asetukset kirjautumalla Holviin, valitsemalla tilin, ja painamalla Tilin asetukset painiketta ylä-vasemmalta.