Budjettikaudet

Sisällysluettelo
1. Budjettikaudet yleisesti
2. Kuinka budjettikaudet toimivat
3. Miten Holvissa järjestellään uudestaan maksutapahtumia?

1. Budjettikaudet yleisesti
Kun Holvia käytetään vuodesta toiseen, voi olla tarvetta piilottaa aiempia maksutapahtumia jotta ne eivät sekoitu tuoreempiin tilin tapahtumiin. Nämä nk. tilikaudet on sisällytetty Holviin ominaisuudella budjettikaudet. Budjettikausien avulla voit

• Arkistoida menneet maksutapahtumat päivämäärän perusteella ja aloittaa uuden kauden puhtaalta pöydältä
  • Tarkastella menneitä maksutapahtumia tulo- ja menoluokkien arkistoissa
  • Saada ajankohtaisen tuloksen näkyviin. Holvi laskee Saldo-valikon alla olevan tuloslaskelma automaattisesti vertaamalla tulo- ja menoluokkiesi toteutuneita maksuja.

2. Kuinka budjettikaudet toimivat?
Budjettikaudet-valikko sijaitsee tilin asetusten alla (katso alla oleva kuva).

1. Avaa tilin asetukset

2. Valitse budjettikaudet

3. Määrittele budjettikausi. Voit määritellä budjettikauden pituuden. Tämä tehdään joko oman asetuksen mukaan määrittämällä nykyiselle tilikaudelle alkamis- ja päättymispäivät tai valitsemalla kuukausittaisen, neljännesvuoden, puolen vuoden tai vuoden pituuden budjettikauden.

4. Mikäli määrittelet oman asetuksen budjettikauden kuuluu sinun lisätä päättymispäivä

5. Mikäli määrittelet oman asetuksen budjettikauden kuuluu sinun valita Sulje nykyinen ja aloita uusi kausi.

Kun nykyinen budjettikausi suljetaan uusi budjettikausi alkaa automaattisesti. Maksutapahtumat joiden maksupäivä kuuluu edelliseen budjettikauteen piilotetaan tulo- ja menoluokistasi ja näet vain nykyisen budjettikauden aikana toteutuneet tapahtumat. Jos haluat tarkastella vanhempia maksutapahtumia, avaa haluamasi tulo- tai menoluokka ja siirry arkistoituihin maksutapahtumiin.

Jos tämä on ensimmäinen budjettikausi jonka luot, alkamispäivä on päivä jolloin loit Holvi-tilisi. Jos olet jo luonut budjettikausia, seuraavan kauden aloituspäivä on edellisen budjettikauden päättymisen jälkeinen päivä. Voit aloittaa uusia budjettikausia ja poistaa edellisiä kausia millon vain. Budjettikaudet eivät poista maksutapahtumia, ne vaikuttavat vain siihen kuinka tilisi maksutapahtumat näytetään. Eli voit hyvin testata budjettikausia, tietosi pysyvät tallessa vaikka tekisit virheen päivämäärän valinnassa. Voit myös asettaa budjettikautesi uusiutumaan toistuvasti eri asetusten mukaan (kuukausittain, joka vuosineljännes, puolen vuoden välein, vuoden välein tai omien valintojesi mukaan).

Budjettikausilla ei ole vaikutusta Holvin raportteihin. Voit hakea kauttasi vastaavat raportit valitsemalla niiden yhteydessä budjettikauteen kuuluvat päivät.

3. Miten Holvissa järjestellään uudestaan maksutapahtumia?
Kaikki Holvin maksutapahtumat rekisteröidään johonkin tulo-tai menoluokkaan. Joskus on kuitenkin tarvetta järjestellä tuloja ja menoja uudestaan. Se onnistuu näillä ohjeilla.

1. Jos haluat sijoittaa maksutapahtuman eri tulo- tai menoluokkaan, aloita klikkaamalla auki luokka johon maksutapahtuma on rekisteröity.

2. Huomaat, että edessäsi on nyt lista kaikista kyseiseen luokkaan rekisteröidyistä maksutapahtumista. Klikkaa tästä listasta maksutapahtumaa jonka haluat sijoittaa uudelleen.

3. Nyt voit valita tapahtumalle uuden luokan valitsemalla Muokkaa.

4. Kun olet valinnut haluamasi valikon, maksutapahtuma siirtyy ja luokkien budjetit päivittyvät automaattisesti. Muutos rekisteröidään myös raportteihin joten ei huolta, kirjanpito täsmää.

5. Muista tallentaa muutokset.