Holvi-verkkokaupan käyttäminen

Viimeksi päivitetty

1. Tilausten ja ostosten käsittely

Saatavilla video-ohjeena täällä.

Myydyistä tuotteista muodostaa automaattisesti selkeät tilauslistat, joita voi tarkastella mm. Excel-muodossa. Tarvittaessa voit lisätä myytäviin tuotteisiin omia lisäkysymyksiä (esim. erikoisruokavaliot). Asiakkaat saavat Holvin kautta automaattisesti tilausvahvistuksen ja muut liitteet (esim. lipun) ostotapahtuman jälkeen.

Toimituksen jälkeen voit merkitä tilauksen käsitellyksi napauttamalla tilausta kotinäkymästä tai seuraavaa kautta: Verkkokauppa > Tilaukset > Merkitse käsitellyksi.

2. Digitaalisten tuotteiden myynti

Lisätäksesi ladattavan tiedoston tuotteeseen kirjaudu Holviin, siirry verkkokauppavalikkoon ja sieltä tuotesivulle. Pudota haluttu tiedosto tuotesivun alalaidassa sijaitsevaan Ladattava tiedosto-kohtaan. Tallenna tämän jälkeen muutokset.

Ladattavan tiedoston maksimikoko on 200MB. Tällä hetkellä tuettuja tiedostoja ovat äänitiedostot (MP3, WMA ja OGG), e-kirjat (PDF, EPUB, MOBI) ja kuvatiedostot (JPG, JPEG, TIF, PNG, SVG).

Verkkokaupan puolella ladattava tiedosto näkyy asiakkaalle tuotesivulla tekstinä Sisältää ladattavan tiedoston. Kun tuote ostetaan, asiakas saa Holvin lähettämässä kuitissa sähköpostiinsa latauslinkin joka sisältää kolme latausta. Latauslinkit ovat voimassa kuusi kuukautta ostotapahtuman jälkeen. Kun kolme latausta on täynnä, käytössä olevalla latauslinkillä ei voi enää ladata tuotteita. Asiakkaalle toimitettavan latauslinkin nimi on Holvin puolelle ladatun tiedoston nimi joten muista nimetä se selkeästi ennen kuin toimitat tuotteen Holviin.

3. QR-koodit

Voit lisätä kuittiin QR-koodin Holvi-verkkokaupasta. Tämä tapahtuu täppäämällä "Lähetä kuitin mukana PDF liite jokaisesta ostoksesta" verkkokauppatuotteen asetuksissa.

Saat listan QR-koodeja vastaavista numeroista tuotteen tilauslistasta: Verkkokauppa > tuotteet > valitse tuote > tilaukset > avaa excelissä.

HUOM! Holvi ei tarjoa lukulaitteita QR-koodeille.

4. Varmista, että yritystietosi on varmennettu

Huomioithan, että et voi aloittaa myyntiä ennen kuin olet varmentanut henkilöllisyytesi ja yritystietosi. Pidä siis huolta, että suoritat molemmat vaiheet ennen kuin aloitat kaupan markkinoinnin!

5. Upota Holvi-kauppasi muille sivuille käyttäen iframe-työkalua

Iframe on kätevä työkalu jolla saat Holvissa myymäsi tuotteet myös kauppasi ulkopuolelle. Iframe on käytännössä sivulla oleva ikkuna joka näyttää sisältöä toiselta sivulta. Asiakkaasi pääsee ostamaan tuotteen iframe-ikkunassa olevan OSTA napin kautta.

Kuinka otat iframen käyttöön

Tällä hetkellä voit sisällyttää yksittäisiä tuotteita toisille sivuille, mutta et voi upottaa koko kauppaasi yhteen iframe-ikkunaan.

Kopioi kauppasi tuotesivulta iframe-koodi ja liitä se omille verkkosivuillesi. Iframe-koodin saat Holvi-kaupassasi sivun ylälaidassa sijaitsevan painikkeen alta kielivalinnan vasemmalta puolelta. Muista, että iframe-valinta on saatavilla vain tuotekohtaisilla sivuilla.

WordPress tukee vain shortcode-muodossa olevaa iframea joten sinun täytyy ensin ladata tämä WordPress työkalu muuttaaksesi iframe-koodin hyväksyttävään muotoon.

6. Kaupan seurantatyökalut

Voit lisätä Google AdwordsGoogle Analytics ja Facebook Pixel seurantakoodit kauppaasi. Huomioi että seurantatyökalut on asetettu kuittisivulle, mikä tarkoittaa että nämä seuraavat tapahtuneita ostoja.

Facebook Pixelistä voit lukea lisää Facebookin ohjeista.

7. Onko verkkokauppasi "rakennusvaiheessa"?

Jos näet Holvi-tilisi verkkokaupassa punaisen tekstin joka sanoo, että "Tämä kauppa on vielä rakennusvaiheessa, joten et voi tehdä ostoksia.", et ole vielä vahvistanut omia tai yrityksesi/yhdistyksesi tietoja

Korjataksesi tilanteen kirjaudu sisään Holviin, tarkista mikä vahvistuksen tilanne on ja viimeistele puuttuvat kohdat.