Laskutus

Tässä videossa käydään läpi Holvin laskutustyökalun käyttö.

1. Asetukset
2. Laskun luominen ja sen lähettäminen
3. Laskujen tilat
4. Laskun vastaanottaminen asiakkaan näkökulmasta
5. Maksun vastaanottaminen Holvi-tilin puolella
6. Laskun hyvittäminen
7. Maksun yhdistäminen laskuun jos se ei tapahdu itsestään

Holvin kautta hoidat helposti myös laskutuksen. Holvin laskut voi muokata itselleen sopiviksi sisällyttämällä laskutustietoihin yrityksen logon ja muita tietoja. Pääset määrittämään omat tietosi klikkaamalla siniseltä tulot puolelta Laskutus ja Aloita. Täytettyäsi tiedot ne lisätään automaattisesti jokaiseen Holvin luomaan laskuun!

Laskutusasetuksia voi muokata myös jälkeenpäin. Voit mm. lisätä laskuihin valitsemasi tekstin joka lisätään automaattisesti jokaiseen Holvissa luomaasi laskuun (voit elävoittää tekstiä markdown-muokkauskielellä).

Luodaksesi uuden laskun valitse vasemmalta Tulot-puolelta Laskutus ja Uusi Lasku. Ensin sinua pyydetään täyttämään laskun yleiset tiedot sekä vastaanottajan tiedot.

Tämän jälkeen voit täyttää laskutettavat tuotteet tai palvelut.

Nyt voit tallentaa laskun. Holvin laskuista löytyy muokattavien perustietojen lisäksi automaattisesti muodostuva viitenumero. Kun saapuvassa maksussa on asianmukainen viitenumero, yhdistyy maksu lähetettyyn laskuun. Holvi tunnistaa viitenumeron myös saapuvan maksun viestikentästä. Jos maksusta ei löydy viitenumeroa, maksu päätyy tuloluokkaan luokittelemattomat, josta maksun voi yhdistää laskuun manuaalisesti

Lasku tallentuu lähettämättömään tilaan. Voit tästä näkymästä lähettää laskun eteenpäin klikkaamalla laskun yläpuolelta Lähetä.

Valmiin laskun voit toimittaa suoraan vastaanottajan sähköpostiin tai ladata sen omalle koneellesi postitusta ja arkistointia varten.

Holvi seuraa laskujen maksutilannetta puolestasi. Maksetut laskut näkyvät kahden pankkipäivän sisällä Holvi-tililläsi ja määrittämäsi tuloluokka päivittyy automaattisesti. Lähetettyjä laskuja voi myöhemmin tarkastella yksittäisinä tapahtumina tai kokonaisvaltaisesti raporteista.

Alla tarkasteltavana esimerkkilasku

Lue lisää laskutuksesta Holvin avulla