Kuinka merkitsen laskun maksetuksi

Voit merkitä laskun maksetuksi vain jos sitä vastaava suoritus on saapunut Holviin. Jos lasku näyttää erääntyneeltä, mutta tiedät, että se on maksettu niin laskua vastaava suoritus löytyy todennäköisesti tilisi tuloluokasta Luokittelemattomat/Uncategorised. Holviin saapuvat luokittelemattomat suoritukset kootaan tuloluokkaan Luokittelemattomat, näihin lukeutuu mm. suorituksia joissa maksaja ei ole käyttänyt viitenumeroa.

Voit luokitella suoritukset uudestaan haluamiisi tuloluokkiin, tai yhdistää niitä lähettämiisi laskuihin.

HUOM: Vain Luokittelemattomat tuloluokassa olevia suorituksia voi yhdistää laskuihin, jos olet siirtänyt suorituksen ulos tästä luokasta niin tulee sinun ensin siirtää se takaisin. Valitse siis ensin haluamasi suoritus koti-valikon ja feed-näkymän, tai kirjanpito-valikon ja tuloluokan kautta. Tämän jälkeen valitse Vaihda luokittelua alasvetovalikko ja 'Luokittelemattomat'.

Yhdistääksesi Holvi-tilille saapuneita suorituksia lähettämiisi laskuihin, toimi seuraavasti

1. Kirjaudu Holviin ja valitse Laskutus

2. Valitse listasta lasku joka on erääntyneessä tilassa ja jonka haluat merkitä maksetuksi

3. Valitse laskunäkymän oikealta laidalta Laskun tilaMaksettu

4. Näet nyt listan kaikista suorituksista jotka ovat luokittelematta. Valitse tästä listasta laskua vastaava suoritus

5. Valitse listasta haluamasi suoritus ja viimeistele yhdistäminen klikkaamalla Valitse

Seuraa
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
3/3 koki tästä olevan apua

Kommentit

• Avatar
    Juha

Merkitse maksu puuttuu laskun valinnasta - onko siihen jokin syy?

• Avatar
    Jonas

Hei Juha!

Kiitos viestistäsi. Todennäköisesti olet siirtänyt yhdistettävän maksutapahtuman pois tuloluokasta "Luokittelemattomat". Jos saisit siirrettyä tämän maksun takaisin niin laskuun pitäisi ilmestyä vaihtoehto "Merkitse maksetuksi".

Jos tätä vaihtoehtoa ei vieläkään ilmesty pyytäisin ottamaan yhteyttä support@holvi.com niin voin ohjeistaa tarkemmin.

Ystävällisin terveisin,
    Jonas

• Avatar
    Lari

Moi
    Joka kerran joudun lukemaan tämän ohjeen uudestaan, kun yhdistän luokittelemattomia laskuja. Tulon yhdistämiseksi joutuu siirtymään ensin laskutuspuolelle, etsimään laskun, merkitsemään sen ja valitsemaan oikean kohteen. Olenko ainoa, josta tuntuu että tämä logiikka on vähän hankala? Yksinkertaisempaa olisi, jos luokittelemattoman maksun kohdalle avautuisi valikko maksamattomista laskuista, joista voisi valita oikean laskun.

Hyvää palvelua, kiitos ja kehittämisterveisin

Lari

• Avatar
    Tapio Heiskanen

Voiko samalla menetelmällä vajaana maksettuun laskuun liittää loppusuoritus? Entä jos maksaja maksaa samalla viitteellä ensin osan ja sitten loput?

• Avatar
    Elmo Allén

Moikka, minusta on edelleen vähän nurinkurista, että laskun ja suorituksen yhdistäminen pitää tehdä laskusta lähtien, vielä nytkin kun käyttöliittymä on uusittu. Meidän tilillemme on tullut nyt todella paljon suorituksia pelkällä viestillä (ilmeisesti jokin pankki ei hyväksy RF-viitteitä; toivottavasti tämä korjaantuu nyt suomalaisten tilinumeroiden myötä), joten minulla on kirjanpidon luokittelemattomat-listassa iso kasa suorituksia. Sen sijaan että voisin nyt yksitellen käydä ne läpi ja klikata joka maksusta "yhdistä laskuun", minun pitää ensin katsoa listasta, mikähän lasku on kyseessä, käydä etsimässä se laskujen listasta, merkitä maksetuksi ja etsiä uudelleen se maksu, josta lähdin liikkeelle. Minusta olisi erittäin hyvä siis, jos luokittelemattomat-suorituksen kohdalle napin "yhdistä laskuun".

• Avatar
    Jonas

Terve Elmo,

Ja kiitos yksityiskohtaisesta kuvauksesta. Tuosta käy hyvin selville, että tämä meidän nykyinen malli ei ole välttämättä paras. Katsotaan siis tuota toimintoa uudestaan seuraavan laskutuspuolella tehtävän kehitysprojektin yhteydessä ja pyritään helpottamaan sitä!

Ystävällisesti,
    Jonas

• Avatar
    Raimo

Hei, kiitos tästä ohjeesta, sen kanssa onnistui. Hieno yksityiskohta, että Holvi vinkkaa linkin tähän ohjeeseen kun vaihtaa jo kerran luokitellun laskun tilaksi takaisin 'luokittelematon'!

Tästä ohjeesta saisi muuten vielä toimivamman, kun kohdan
    "HUOM: Vain Luokittelemattomat kategoriassa olevia maksuja voi yhdistää laskuihin. Eli jos olet siirtänyt maksun jo ulos tästä luokasta sinun pitää siirtää se takaisin."
    jälkimmäisen lauseen kirjoittaisi muotoon: "Valitse siis ensin Koti- tai Kirjanpito-valikon kautta haluamasi maksusuoritus ja kohdasta Vaihda luokittelua 'luokittelematon'".

• Avatar
    Oscar

Hei Raimo,

Kiitos arvokkaasta palautteesta. Ohjetta päivitetty ehdotettuun suuntaan.

Yt-
    Oscar