ALVien maksaminen Holvista

Jos tilisi on ALV-velvollinen Holvi on muodostanut automaattisesti tilillesi ALV-maksettavaa luokan josta näet kuinka suuri osuus tilin maksuliikenteesä on maksettavia ALVeja. Tämä menoluokka löytyy tilinäkymän oikealta puolelta Kulukorvaukset-painikkeen alta.

ALVien maksamiseen Holvista on muutama eri tapa. Voit joko 1. Maksaa ALV-osuuden suoraan Holvi-tililtäsi verotilille tai 2. Maksaa ALV-osuuden ensin ulos Holvista omalle pankkitilillesi ja maksat sen sieltä verottajalle.

Tässä yksityiskohtaisemmat ohjeet:

Tapa 1:

• Valitse tilinäkymän oikeasta laidasta Lähtevät Maksut > Uusi maksu
  • Valitse maksun menoluokaksi ALV-maksettavaa (englanniksi VAT payable)
  • Vastaanottajan tilinumeroksi verotilin numero
  • Maksun summa: ALV-maksettavaa luokassa näkemäsi summa. Holvi on muodostanut automaattisesti tilillesi ALV-maksettavaa luokan josta näet kuinka suuri maksettavan ALV:n osuus on. Tämä menoluokka löytyy tilinäkymän oikealta puolelta Kulukorvaukset-painikkeen alta.
  • Summa voi olla myös jokin muu, mutta ota huomioon, että kun teet maksun ALV-maksettavaa menoluokkaan, luokassa näkyvä summa vähenee ulos siirretyn määrän verran.
  • Muista laittaa maksuun viitenumero jos se löytyy! Vaihtoehtoisesti laita maksun viestikenttään vähintään viesti "ALV-maksu ajalta X-X" ja yrityksesi y-tunnus tai ALV-numero
  • Jos haluat lisätietoja esim. kuukausitasolla kertyneistä ALVeista katso Holvin muodostama ALV-raportti. Sen löydätnäillä ohjeilla

Tapa 2:

• Valitse tilinäkymän oikeasta laidasta Lähtevät Maksut > Uusi maksu
  • Valitse maksun menoluokaksi ALV-maksettavaa (englanniksi VAT payable)
  • Vastaanottajan tilinumeroksi oman pankkitilisi numero
  • Muuten askeleet ovat samat kuin yllä. Kun maksu saapuu tilillesi voit siirtää sen verotilillesi.

Tärkeää ALV-maksuissa on muistaa valita maksun menoluokaksi ALV-maksettavaa, muuten laskuri ei nollaudu ja raportointi muuttuu epätasaiseksi. On myöskin hyvä pitää mielessä, että ALV-maksettavaa menoluokkaa ei tulisi käyttää missään muissa maksuissa kuin ALV-maksuissa.

Kun olet maksanut ALVit, Holvi-tilillesi todennäköisesti jää vielä saldoa. Näitä varoja voit joko käyttää laskujen tai muiden yrityksesi menojen maksamiseen tai voit halutessasi tilittää niitä ulos Holvista omalle pankkitilillesi. Kaikki siirrot ulos Holvista tehdään joko lähtevinä maksuina tai kulukorvauksina.