Turvallisuus - Näin pidät rahasi turvassa!

Viimeksi päivitetty

1. Mobiilisovelluksen push-ilmoitukset

Käyttämällä Holvin mobiilisovellusta ja sallimalla push-ilmoitukset, saat ilmoituksen aina kun korttiasi käytetään. Näin voit reagoida nopeasti (esim. estämällä korttisi käytön) mikäli huomaat luvattoman maksun.

2. Korttinumerosi

Pidä Holvi -kortin numero salassa! Älä levitä kuvia kortista sosiaalisessa mediassa, älä lähetä kortin yksityiskohtia tai kuvia sähköpostitse, älä anna kenenkään kopioida kaikkia kortin tietoja. Holvi ei tule ikinä pyytämään sinulta PIN-koodia tai kokonaista korttinumeroa. Tehdessäsi verkko-ostoksia tarkista verkkosivun olevan luotettava ja varmista että saat Holvi-sovelluksen kautta push-ilmoituksen oston yhteydessä. Löydät lisätietoa korttien numerovarkaudesta (Phising) artikkelin viimeisestä kohdasta.

3. Mistä löydät PIN-koodisi?

Jos olet unohtanut Holvi -korttisi PIN-koodin voit tarkistaa sen Holvi-tilisi puolelta Maksukortit-valikon alta. Löydät lisätietoa aiheesta täältä.

4. Mitä tapahtuu jos PIN-koodi syötetään kolme kertaa väärin?

Korttisi PIN-koodi lukkiutuu kolmen virheellisen yrityksen jälkeen. Jos näin on tapahtunut, voit palauttaa koodin käyttöön Holvi-tilisi puolelta Maksukortit-valikon alta. Löydät lisätietoa täältä.

5. Oletko hukannut korttisi tai onko se varastettu?

Estä ensin kortin käyttö. Jos pystyt kirjautumaan Holviin voit estää korttisi käytön saman tien. Tästä saat ohjeet kortin estämiseksi. Vaikka kortti olisi tilapäisesti estetty voit jälleen avata sen myöhemmin.

6. Kaksivaiheinen tunnistautuminen (3DS)

Tällä hetkellä Holvi Business MasterCard ei tue kaksivaiheista tunnistautumista (3DS).

7. Kortin rajoitukset

Turvallisuussyistä Holvi -kortille on asetettu käyttö- ja nostorajat. Tästä löydät lisätietoa päivittäisistä, viimeisen 30 päivän ja viimeisen 365 päivän käyttösumma- sekä käyttökertarajoituksista.

8. Mikä on Phishing?

Phishing on huijausmuoto jossa hyökkääjä yrittää saada uhria luovuttamaan taloudellisia tai henkilökohtaisia tietoja kuten luottokorttinumeroa tai PIN-koodia. Hyökkäys voi toteutua esimerkiksi viestinä jossa uhria kehotetaan vierailla tietyllä verkkosivulla tai soittamaan tiettyyn puhelinnumeroon jonka jälkeen tiedustellaan henkilökohtaisia pankki- tai muuta taloustietoa. Hankittu tieto voidaan myöhemmin käyttää luvattomiin tilisiirtoihin.

Alla eri muotoja phishingistä:

Phishing sähköpostise

• Voi pyytää uhria luovuttamaan henkilökohtaista tietoa kuten esimerkiksi: tilinumero, henkilökohtainen PIN- tai TAN-koodi, luottokorttinumero tai luottokortin cvc turvanumero.
  • Voi pyytää uhria paljastamaan puhelinnumeronsa tai puhelimensa versiota.
  • Voi pyytää tietyn linkin avaamista ja tili- tai luottokortin vahvistuksen sallimista.
  • Voi pyytää lomakkeen täyttämistä jossa on kentät esimerkiksi tilinumerolle, PIN- tai TAN-koodille tai luottokorttitiedoille.
  • Voi sisältää tiettyjä tekaistuja linkkejä verkkosivuille jotka ovat hyviä jäljitelmiä Holvin omista verkkosivuista tai linkkejä verkkosivuille jotka kirjautumisvaiheessa pyytävät asentamaan turvasovellusta matkapuhelimeen. Viestit voivat myös sisältää liitteitä jotka asentavat viruksen tai troijalaisen tietokoneeseen.

Nämä sähköpostit sisältävät usein kirjoitusvirheitä tai kieliopillisia virheitä: puuttuvia ääkkösiä, virheellisesti käytettyjä versaaleja tai pieniä kirjaimia ja yleisesti heikkoa kieltä.

• Verkkosivujen phishing
    Tarkista AINA osoiterivin luotettavuutta ennen kuin syötät kirjautumistietoja, salasanaa tai korttitietoja.
  • Varmista että olet sillä verkkosivulla jossa oletat olevasi.

Holvi ei ikinä pyydä sinua luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja tai paljastamaan käyttäjätietojasi missään muodossa. Mikä tahansa sähköposti joka pyytää sinua paljastamaan henkilökohtaisia käyttäjätietoja (tilinumero, PIN-koodi, ja / tai korttinumero) on phishing sähköposti. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme mikäli olet aiheesta epävarma.

Ennaltaehkäiseminen

Älä avaa vahvistamattomia linkkejä. Jos linkki näyttää tulleen Holvilta voit soittaa meille varmistaaksesi viestin aitouden. Älä kirjaudu vahvistamattomilla verkkosivuilla äläkä syötä Holvin kortin tietoja tai muuta henkilökohtaista tietoa vahvistamattomilla verkkosivuilla.

Mitä tehdä phishingin uhrina?
Jos epäilet tulleesi phishingin uhriksi ja olet epävarma Holvi korttisi maksutapahtumista kuuluu sinun estää kortin käyttö välittömästi. Selaa maksutapahtumia kirjautumalla Holviin tai selaamalla push-ilmoituksiasi Holvin mobiilisovelluksessa. Hätätilanteessa ota yhteyttä asiakaspalvelumme (support@holvi.com +358753252935)