Turvallisuus - Näin pidät rahasi turvassa!

Viimeksi päivitetty

1. Mobiilisovelluksen push-ilmoitukset

Käyttämällä Holvin mobiilisovellusta ja sallimalla push-ilmoitukset, saat ilmoituksen aina, kun korttiasi käytetään. Näin voit reagoida nopeasti (esim. estämällä korttisi käytön), mikäli huomaat luvattoman maksun.

2. Korttinumerosi

Pidä Holvi -kortin numero salassa! Älä levitä kuvia kortista sosiaalisessa mediassa, älä lähetä kortin yksityiskohtia tai kuvia sähköpostitse, älä anna kenenkään kopioida kaikkia kortin tietoja!

Holvi ei tule ikinä pyytämään sinulta PIN-koodia tai kokonaista korttinumeroa. Tehdessäsi verkko-ostoksia tarkista verkkosivun olevan luotettava ja varmista että saat Holvi-sovelluksen kautta push-ilmoituksen oston yhteydessä. Löydät lisätietoa korttien numerovarkaudesta (Phising) artikkelin viimeisestä kohdasta.

3. Mistä löydät PIN-koodisi?

Jos olet unohtanut Holvi-korttisi PIN-koodin voit tarkistaa sen Holvi-tilisi puolelta Maksukortit-valikon alta. Löydät lisätietoa aiheesta täältä.

4. Mitä tapahtuu jos PIN-koodi syötetään kolme kertaa väärin?

Korttisi PIN-koodi lukkiutuu kolmen virheellisen yrityksen jälkeen. Jos näin on tapahtunut, voit palauttaa koodin käyttöön Holvi-tilisi puolelta Maksukortit-valikon alta. Löydät lisätietoa täältä.

5. Oletko hukannut korttisi, tai onko se varastettu?

Estä ensin kortin käyttö. Jos pystyt kirjautumaan Holviin voit estää korttisi käytön saman tien. Tästä saat ohjeet kortin estämiseksi. Vaikka kortti olisi tilapäisesti estetty voit jälleen avata sen myöhemmin.

6. Lisäturvallisuutta kaksivaiheisella tunnistautumisella

Verkko-ostostesi turvallisuus on meille Holvissa tärkeää. Suojataksemme sinua yhä paremmin väärinkäytöksiltä, lisäämme pian Mastercard® Identity Check 3D Secure -varmennuksen Holvi Business Prepaid Mastercard®:lla verkossa tehtäviin maksuihin.

Näin se toimii:

1.Joidenkin verkkomaksujen yhteydessä maksutapahtuma uudelleenohjautuu kortinhaltijan Mastercard® Identity Check varmennukseen.

2. Mastercard® Identity Check varmennussivulla näet ja vahvistat maksun tiedot valitsemalla “Next”. Tämän jälkeen siirryt tunnistautumiseen ja vastaanotat siihen tarvittavan kertakäyttöisen koodin tekstiviestillä. Tämä viesti lähetetään Holvi-tilillesi rekisteröityyn puhelinnumeroon.

3. Seuraavalla Mastercard® Identity Check varmennussivulla hyväksyt maksutapahtuman syöttämällä tekstiviestissä saapuneen koodin. Valitsemalla “Submit” maksusi on todennettu ja palaat automaattisesti takaisin myyjän sivulle.

4. Palattuasi myyjän palveluun, maksusi rekisteröityy, ja saat tästä normaalisti vahvistuksen myös kauppiaan sivulla tai sähköpostiiisi.

Jos saat ylläolevan kuvan mukaisen virheviestin, se tarkoittaa, ettei lisäämäsi koodi vastaa sinulle tekstiviestillä lähetettyä koodia. Lisääthän tässä tapauksessa koodin uudestaan maksun varmistamiseksi.

7. Kortin rajoitukset

Turvallisuussyistä Holvi-kortille on asetettu käyttö- ja nostorajat. Tästä löydät lisätietoa päivittäisistä, viimeisen 30 päivän ja viimeisen 365 päivän käyttösumma- sekä käyttökertarajoituksista.

8. Mitä on Phishing?

Phishing on huijausmuoto, jossa hyökkääjä yrittää saada uhria luovuttamaan taloudellisia tai henkilökohtaisia tietoja kuten luottokorttinumeroa tai PIN-koodia. Hyökkäys voi toteutua esimerkiksi viestinä, jossa uhria kehotetaan vierailla tietyllä verkkosivulla tai soittamaan tiettyyn puhelinnumeroon, jonka jälkeen tiedustellaan henkilökohtaisia pankki- tai muuta taloustietoa. Hankittu tieto voidaan myöhemmin käyttää luvattomiin tilisiirtoihin.

Phishing sähköpostise

• Yhteydenotto, jossa uhria pyydetään luovuttamaan henkilökohtaista tietoa kuten esimerkiksi tilinumeronsa, henkilökohtaisen PIN- tai TAN-koodinsa, luottokorttinumeronsa tai luottokortin cvc-turvanumeron.
  • Yhteydenotto, jossa uhria pyydetään paljastamaan puhelinnumeronsa tai puhelimensa versiota.
  • Yhteydenotto, jossa uhria pyydetään avaamaan linkki tili- tai luottokortin vahvistuksen sallimiseksi.
  • Yhteydenotto, jossa uhria pyydetään täyttämään lomake, jossa on kentät esimerkiksi tilinumerolle, PIN- tai TAN-koodille tai luottokorttitiedoille.
  • Yhteydenotto, joka sisältää tekaistuja linkkejä verkkosivuille, jotka ovat hyviä jäljitelmiä Holvin omista verkkosivuista tai linkkejä verkkosivuille, jotka kirjautumisvaiheessa pyytävät asentamaan turvasovelluksen matkapuhelimeen. Viestit voivat myös sisältää liitteitä, jotka asentavat viruksen tai troijalaisen tietokoneeseen.

Nämä sähköpostit sisältävät usein kirjoitusvirheitä tai kieliopillisia virheitä: puuttuvia ääkkösiä, virheellisesti käytettyjä versaaleja tai pieniä kirjaimia ja yleisesti heikkoa kieltä.

Phising verkkosivuilla

• Tarkista AINA osoiterivin luotettavuus ennen kuin syötät kirjautumistietoja, salasanaa tai korttitietoja.
  • Varmista että olet sillä verkkosivulla jossa oletat olevasi.

Holvi ei ikinä pyydä sinua luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja tai paljastamaan käyttäjätietojasi missään muodossa. Mikä tahansa sähköposti joka pyytää sinua paljastamaan henkilökohtaisia käyttäjätietoja (tilinumero, PIN-koodi, ja / tai korttinumero) on phishing sähköposti. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme mikäli olet aiheesta epävarma.

Ennaltaehkäiseminen

Älä avaa vahvistamattomia linkkejä. Jos linkki näyttää tulleen Holvilta voit soittaa meille varmistaaksesi viestin aitouden. Älä kirjaudu vahvistamattomilla verkkosivuilla äläkä syötä Holvin kortin tietoja tai muuta henkilökohtaista tietoa vahvistamattomilla verkkosivuilla.

Mitä tehdä phishingin uhrina?
Jos epäilet tulleesi phishingin uhriksi ja olet epävarma Holvi korttisi maksutapahtumista kuuluu sinun estää kortin käyttö välittömästi. Selaa maksutapahtumia kirjautumalla Holviin tai selaamalla push-ilmoituksiasi Holvin mobiilisovelluksessa. Hätätilanteessa ota yhteyttä asiakaspalvelumme (support@holvi.com +358753252935)