Lähtevät maksut

Viimeksi päivitetty

1. FI-IBAN

Holvi liittyi SEPA sopimukseen syyskuussa 2016, jonka myötä Holvi voi tarjota oman IBAN-tilinumeron ja BIC-koodin.

Kaikilla Holvi-tileillä on suomalainen FI -alkuinen IBAN-tilinumero. Tässä on esimerkki:

FI12 3456 7890 1234 56

BIC/SWIFT: HOLVIFIHH

Lisätietoa IBAN-tilinumerosta ja SEPA-alueesta löydät liitetystä pdf-tiedostosta:

2. Lähtevät maksut Holvista

Tehdäksesi maksuja ulos Holvista, henkilöllisyytesi tulee olla varmennettu.

Kaikki lähtevät maksut Holvista ovat SEPA-maksuja. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä maksuja kaikkiin maihin jotka kuuluvat SEPA-alueeseen (the Single Euro Payments Area). Löydät listan kaikista SEPA-maista täältä: European Central Bank - SEPA countries. Jos haluat tehdä kansainvälisen maksun SEPA-alueen ulkopuolelle, löydät tietoa asiasta täältä.

3. Maksun tekeminen Holvista

1. Valitse Maksut tilinäkymän vasemmalta puolelta.
  2. Klikkaa Uusi maksu
  3. Täytä seuraavat tiedot: Aihe (ei lähetetä vastaanottajalle), Maksupäivä (ei pakollinen) ja valitse maksetaanko maksu kerran vai toistuvasti
  4. Täytä Rivitiedot (ei lähetetä vastaanottajalle): Tuote, kategoria, summa, ja ALV % jos olet ALV-velvollinen. Jokainen lähtevä maksu valitaan lähteväksi jostain menoluokasta. Voit lisätä menoluokkia Kirjanpito-valikosta.
  5. Vastaanottajan tiedot. Lisää vastaanottajan nimi ja IBAN-tilinumero. Voit myös valita vastaanottajan kontakteistasi.
  6. Maksun viitenumero tai viesti. Jos sinulla on maksun viitenumero voit lisätä sen viitenumero-kenttään. Voit myös jättää kentän tyhjäksi ja lisätä viestin viestikenttään. Maksuun on sisällytettävä joko viitenumero tai viesti.
  7. Lisää liite. Lähteviin maksuihin kannattaa aina liittää lasku tai muu tosite jos sellainen on saatavilla. Liite tallentuu Holviin kirjanpitotositteeksi.
  8. Klikkaa Varmenna maksu.
  9. Saat puhelimeesi varmennuskoodin, joka sinun tulee syöttää kenttään klikkaamalla kenttää "Vahvistuskoodi on lähetetty puhelimeesi."
  10. Sen jälkeen klikkaa Varmenna. Jos koodi ei saavu puhelimeesi muutaman minuutin sisällä, voit tilata uuden koodin klikkaamalla Kokeile uudestaan. Jokainen koodi on voimassa 15 minuutin ajan.

Kun olet varmentanut maksun, sen tila muuttuu ja löydät sen maksut- listalta. Kun teet maksun ulos Holvista se käsitellään Holvin maksujen käsittelyaikojen mukaan ja saapuu vastaanottajalle 2 pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen.

4. Maksun tekeminen mobiilisovelluksella

Löydät ohjeet maksun tekemiseen sovelluksella täältä!

5. Maksun muokkaaminen lähetyksen jälkeen

1. Valitse Maksut tilinäkymän vasemmalta puolelta. Sen jälkeen valitse maksu, jota haluat muokata.
  2. Vieritä sivua alas ja löydät kohdan Rivitiedot.
  3. Klikkaa Muokkaa rivitietojen oikealta puolelta.
  4. Voit antaa jokaiselle riville uuden ALV-prosentin, vaihtaa luokittelua ja muokata summaa kunhan kokonaissumma pysyy samana.
  5. Kun muokkaus on valmis muista tallentaa muutokset klikkaamalla Tallenna. Raportit päivitetään automaattisesti maksun muokkauksen jälkeen. muokkaa.png

6. Maksujen käsittelyajat

Maksutapa Saapuu tilille Milloin käsitellään
Korttimaksut verkkokaupassa Välittömästi

Päivittäin

Verkkomaksut suomalaisten pankkien maksunapeilla Välittömästi Päivittäin
SEPA-tilisiirrot Holviin Kahden (2) pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen Pankkipäivinä
SEPA-tilisiirrot Holvista Kahden (2) pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen Pankkipäivinä
Maksut Holvi-tilien välillä Kolmen (3) pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen   Pankkipäivinä

Poikkeukset

Holvi ei käsittele maksuja seuraavina juhlapäivinä ja pankkivapaapäivinä:

Vuosi 2018
01.01
30.03
02.04
01.05
25.12
26.12

Yllämainittuina päivinä tehdyt maksut käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

7. Cut-off -ajat SEPA-maksuille

Lähtevät maksut

Holvi käsittelee Holvi-tileiltä lähtevät maksut pankkipäivinä maanantaista perjantaihin klo 10.30 (Suomen aikaa). Mikäli maksu tehdään Holvi-tililtä käsittelyajan jälkeen, se käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

• Esimerkki: Jos teet maksun Holvista maanantai-aamuna ennen kello 10.30, maksun tulisi saapua vastaanottavaan pankkiin kahden pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen eli viimeistään keskiviikkona.

Jos maksu tehdään kello 10.30 jälkeen, maksu käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

• Esimerkki: Jos teet maksun Holvista maanantai-iltana, maksun käsittely siirtyy tiistaille ja maksun tulisi saapua vastaanottavaan pankkiin kahden pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen eli viimeistään torstaina.

Maksut Holvi-tilien välillä kestävät arvioilta kolme (3) pankkipäivää sillä rahat siirtyvät ensin järjestelmästä ulos ja sen jälkeen takaisin sisään.