Lähtevät maksut

Sisällysluettelo

1. FI-IBAN
  2. Lähtevät maksut Holvista - Hyvä tietää
  3. Maksun tekeminen Holvista
  4. Maksun muokkaaminen lähetyksen jälkeen
  5. Maksujen käsittelyajat

1. FI-IBAN
Holvi on liittynyt SEPA sopimukseen syyskuussa 2016 joka tarkoittaa sitä, että Holvi tarjoaa oman IBAN-tilinumeron ja BIC-koodin.  Tämä muutos auttaa meitä kehittämään palveluitamme ja siksi tarjoamme suomalaisen FI-alkuisen IBAN-muotoisen tilinumeron.

Kaikilla Holvi-tileillä on normaali IBAN-tilinumero. Tässä on esimerkki:

FI12 3456 7890 1234 56

BIC/SWIFT: HOLVIFIHH

2. Lähtevät maksut Holvista
Tehdäksesi maksuja ulos Holvista, henkilöllisyytesi tulee olla varmennettu.

Kaikki lähtevät maksut Holvista ovat SEPA-maksuja. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä maksuja kaikkiin maihin jotka kuuluvat SEPA-alueeseen (the Single Euro Payments Area). Löydät listan kaikista SEPA-maista täältä: European Central Bank - SEPA countries. Jos haluat tehdä kansainvälisen maksun SEPA-alueen ulkopuolelle, löydät tietoa asiasta täältä.

3. Maksun tekeminen Holvista
1.
Valitse Maksut tilinäkymän vasemmalta puolelta.

2. Klikkaa Uusi maksu

3. Täytä seuraavat tiedot: Aihe (ei lähetetä vastaanottajalle), Maksupäivä (ei pakollinen) ja valitse maksetaanko maksu kerran vai toistuvasti

4. Täytä Rivitiedot (ei lähetetä vastaanottajalle): Tuote, kategoria, summa, ja ALV % jos olet ALV-velvollinen. Jokainen lähtevä maksu valitaan lähteväksi jostain menoluokasta. Voit lisätä menoluokkia Kirjanpito- valikosta.

5. Vastaanottajan tiedot. Lisää vastaanottajan nimi ja IBAN-tilinumero. Voit myös valita vastaanottajan kontakteista.

6. Maksun viitenumero tai viesti. Jos sinulla on maksun viitenumero voit lisätä sen viitenumero-kenttään. Voit myös jättää kentän tyhjäksi ja lisätä viestin viestikenttään. Maksuun on sisällytettävä joko viitenumero tai viesti.

7. Lisää liite. Lähteviin maksuihin kannattaa aina liittää lasku tai muu tosite jos sellainen on saatavilla. Liite tallentuu Holviin kirjanpitotositteeksi.

8. Klikkaa Varmenna maksu.

9. Saat puhelimeesi varmennuskoodin joka sinun tulee syöttää kenttään klikkaamalla kenttää "Vahvistuskoodi on lähetetty puhelimeesi."

10. Sen jälkeen klikkaa Varmenna. Jos koodi ei saavu puhelimeesi muutaman minuutin sisällä voi tilata uuden koodin klikkaamalla Kokeile uudestaan. Jokainen koodi on voimassa 15 minuutin ajan.

Kun olet varmentanut maksun, sen tila muuttuu ja löydät sen maksut- listalta. Kun teet maksun ulos Holvista se käsitellään Holvin maksujen käsittelyaikojen mukaan ja saapuu vastaanottajalle 2 pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen.

Jos haluat lukea lisää maksujen käsittelyajoista löydät artikkelin tästä.

4. Maksun muokkaaminen lähetyksen jälkeen
1. Valitse Maksut tilinäkymän vasemmalta puolelta. Sen jälkeen valitse maksu jota haluat muokata.

2. Vieritä sivua alas ja löydät kohdan Rivitiedot.

3. Klikkaa Muokkaa rivitietojen oikealta puolelta.

4. Voit antaa jokaiselle riville uuden ALV %, vaihtaa luokittelua ja muokata summaa kunhan kokonaissumma pysyy samana.

5.
Kun muokkaus on valmis muista tallentaa muutokset klikkaamalla Tallenna. Raportit päivitetään automaattisesti maksun muokkauksen jälkeen.

5. Maksujen käsittelyajat

Lähtevät maksut

Holvi käsittelee Holvi-tileiltä lähtevät maksut pankkipäivinä maanantaista perjantaihin klo 10.30 (Suomen aikaa). Mikäli maksu tehdään Holvi-tililtä käsittelyajan jälkeen, se käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

• Esimerkki: Jos teet maksun Holvista maanantai-aamuna ennen kello 10.30, maksun tulisi saapua vastaanottavaan pankkiin kahden pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen eli viimeistään keskiviikkona.

Jos maksu tehdään kello 10.30 jälkeen, maksu käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

• Esimerkki: Jos teet maksun Holvista maanantai-iltana, maksun käsittely siirtyy tiistaille ja maksun tulisi saapua vastaanottavaan pankkiin kahden pankkipäivän sisällä maksun käsittelyn jälkeen eli viimeistään torstaina.

Maksut Holvi-tilien välillä kestävät arvioilta kolme (3) pankkipäivää sillä rahat siirtyvät ensin järjestelmästä ulos ja sen jälkeen takaisin sisään.